Descriere

Când, din diverse motive, un dinte nu mai are suportul util pentru fi menținut în cavitatea bucală, este necesară extracția dentară. Există diverse motive pentru extracția dintelui: coroana este complet distrusă și nu poate suporta lucrările dentare, nu se poate efectua un tratament adecvat de canal, dintele a suferit o fisură după o lovitură sau o mușcătură puternică. Extracția dentară lasă un spațiu liber în arcada dentară. Medicii stomatologi recomandă acoperirea zonei cu o coroană imediat ce se vindecă. Pe lângă defectele faciale lipsa unui dinte sau a unui grup de dinți poate duce la tulburări de vorbire și de mestecat, care pot duce la boli grave ale cavității bucale, boli ale articulațiilor bucale sau boli ale sistemului digestiv. Stomatologia restaurativă oferă o varietate de soluții în funcție de complexitatea situației fiecărui pacient și de rezultatele pe care dorește să le obțină.

Soluții

  1. Puntea dentară – are rolul de a asigura refacerea danturii, în situația în care pe arcadă se poate identifica un număr mare de dinți sau rădăcinile acestora. Acești dinți se utilizează ca support în vederea creării punții     respective. Pe lângă aspectul estetic, puntea dentară de calitate înlocuiește cu succes dintele natural, imitând la perfecție aspecte precum culoarea și forma acestora. De menționat faptul că există două tipuri de     materiale din care se pot confecționa punțile.
  • Puntea dentară din zirconiu se folosește în special pentru înlocuirea dinților frontali, îndeplinind aceleași caracteristici estetice ca dinții naturali. Avantajul zirconiului este acela că permite trecerea luminii, creând efect de translucență, fiind mai apoi acoperit cu ceramică. Această metodă este cea mai actuală și estetică soluție de înlocuirea dinților.
  • Puntea dentară metalo-ceramicăeste recomandarea medicilor dentiști când vine vorba de dinții din spate, deoarece crom-nichelul (materialul folosit la construcția suportului) oferă o rezistență mai mare, dar și un aspect apropiat de cel al dinților naturali, fiind acoperiți cu ceramică.
  1. Coroana dentară individuală – Coroana dentară reprezintă, în termini uzuali, partea vizibilă a dintelui natural. Atunci când aceasta este afectată iar posibilitatea folosirii obturației (plombei) nu este posibilă, medicii specialiști recomandă utilizarea unei coroane dentare protetice, care este suportată de rădăcina dintelui a cărui coroană este afectată. Această metodă se folosește în special pentru dinții din față.
  2. Alte soluții­ – O altă soluție de ultimă generație pentru pacienții care nu mai au niciun dinte este reprezentată de inserarea a 4 sau 6 implanturi, cu forme speciale, ce permit susținerea unei lucrări de dimensiuni mari. A doua zi, urmează să se atașeze pe aceste implanturi o lucrare dentară fixă. Soluția este ideală pentru pacienții care își doresc să zâmbească din nou cu încredere.

Pe lângă soluțiile enumerate anterior, mai există și alte tratamente de protetică și estetică dentară, precum: fațetele dentare, incrustațiile, proteze dentare, tratamentul cariei dentare, coronae dentare si lucrări protetice din porțelan, și altele. Pentru identificarea unei soluții cât mai benefice pentru fiecare problemă în parte, vă așteptăm în clinica noastră.

Descoperă și celelalte tratamente

Oferim o gamă largă de tratamente de cea mai înaltă calitate pentru sănătate orală.

tratament

Estetică și protetică dentară

Protetica este o ramură a medicinei dentare care se ocupă cu realizarea de coroane și lucrări fixe (punți) sau lucrări mobile (proteze parțiale sau totale).

tratament

Implantologie

Implantul dentar este una dintre cele mai eficiente metode de înlocuire a dinților lipsă, folosit și pentru îmbunătățirea stabilității protezelor dentare.

tratament

Ortodonție

Reprezintă diagnosticarea, prevenția și tratamentul problemelor de poziție dentară. Acest tip de tratament este folosit în special pentru a muta dinții în poziția dorită.

tratament

Chirurgie dentară

Reprezintă un ansamblu de tratamente chirurgicale care presupun rezolvarea unor complicații apărute la nivelul dinților, gingiilor și oaselor maxilare

tratament

Parodontologie

Este una dintre cele mai importante ramuri ale medicinei dentare se ocupa cu diagnosticarea si tratarea afecțiunilor gingivale si parodontale.

tratament

Pedodonție

Stomatologia pediatrică, sau pedodonția, constă în asistența stomatologică oferită celor mici, cuprinzând tratamente profilactive în vederea prevenirii cariilor.

tratament

Endodonție

Endodonția implică tratarea pulpei interioare a dintelui, abordând probleme precum infecțiile și menținând sănătatea dentară.

tratament

Odontoterapie

Odontoterapia se concentrează pe îngrijirea dentară comprehensivă, abordând măsuri preventive, diagnostice și tratamente pentru o sănătate orală optimă.